Zobatec v kremni omaki s sušenim paradižnikom in basmati rižem

Zobatec v kremni omaki s sušenim paradižnikom in basmati rižem
-- Sušeni paradižnik v omaki z dišavnicami Zero Olio

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 350 gramov basmati riža
  • 850 ml vode
  • 1 čajna žlička soli
  • 4 fileji zobatca (ali lososa – druge ribe)
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja Monini Delicato
  • 7-9 sušenih paradižnikov Ponti Zero Olio
  • 2 rdeči papriki
  • 3 stroki česna
  • 1/2 čajne žličke omake Ponti Pesto alla Genovese
  • 1/2 čajne žličke omake Ponti Pesto rosso
  • 3-4 dcl jušne osnove ali vode
  • sol in poper po okusu
  • 2 žlici sladke smetane

PRIPRAVA:

  1. Ribo operemo s hladno vodo, osušimo in posolimo. Na oljčnem olju jo zlato popečemo in odstranimo ter pokrijemo s folijo za čas praženja drugih sestavin.
  2. Sušene paradižnike, paprike in česen drobno narežemo. Na olju v ponvi, ki je ostal od ribe, vse tri sestavine lepo popražimo, da se paprika malo spusti in česen zadiši. Dodamo rdeči pesto in nekaj sekund pražimo še tega. Takrat prilijemo vodo, vmešamo pesto alla Genovese, dodamo sol, poper in zobatca ter smetano. Pokrijemo in kuhamo za čas priprave in kuhanja riža.
  3. Riž dobro speremo in zalijemo z vodo ter vmešamo sol. Pokrijemo in pripeljemo do vretja. Nato temperaturo znižamo na najnižjo in kuhamo toliko časa kot naroča embalaža. Po tem času preverimo, če je kuhan. 
  4. Ribo v omaki postrežemo z rižem.