Torta iz sardonov in artičok v omaki z limono in poprom Zero Olio z aromatiziranim kruhom

Torta iz sardonov in artičok v omaki z limono in poprom Zero Olio z aromatiziranim kruhom
-- Artičoke v omaki z limono in poprom Zero olio

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 16 artičok v omaki z limono in poprom Zero Olio Ponti
  • 300g svežih sardonov
  • 3 rezine toast kruha
  • timijan
  • česen
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol in poper

PRIPRAVA:

  1. Sardone očistite in jih narežite na fileje. Začinite jih s soljo in poprom. V okrogel pekač zložite na sredino artičoke v omaki z limono in poprom Zero Olio ob straneh pa fileje sardonov, da izgleda kot torta.
  2. Z mešalnikom sesekljajte toast kruh, ekstra deviško oljčno olje, česen in timijan. S pripravljeno mešanico prelijte torto ter jo pecite 5 minut v pečici pri 220°C.