Testenine s piščancem in pestom

Testenine s piščancem in pestom
-- Omaka Pesto alla Genovese

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 200 g testenin (mezze penne, farfalle)
  • manjši pečen piščanec
  • srce zelene
  • 500 g krompirja
  • 2 sardona
  • 3 žice pripravljene omake Ponti Pesto alla Genovese 135g
  • sol

PRIPRAVA:

  1. Operemo krompir z olupkom in ga skuhamo v slani vodi do mehkega. Krompir ocedimo, pustimo, da se ohladi, ga olupimo in zrežemo na koščke.
  2. Pod tekočo vodo operemo zeleno, liste osušimo in jih narežemo na tanke trakove.
  3. Skuhamo testenine al dente in jih na hitro prelijemo s hladno vodo.
  4. Sardone narežemo na koščke in jih vmešamo v pesto. Testenine damo v skledo, prelijemo s pestom, dodamo krompir in zeleno ter premešamo.