Telečji tatarski z mariniranimi bučkami v Balzamičnem kisu iz Modene Ponti

Telečji tatarski z mariniranimi bučkami v Balzamičnem kisu iz Modene Ponti
Balzamični kis iz Modene Z.G.O. Staran 3 leta

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 200 g telečjega mesa (stegno)
  • 100 g rumene buče
  • ekstra deviško oljčno olje
  • 1,5 dl Balzamičnega kisa iz Modene Ponti staran 3 leta
  • sol in poper

PRIPRAVA:

  1. Z nožem sesekljajte telečje meso. 
  2. Bučo narežite na tanke rezine. V manjšem loncu skuhajte rezine buče na Balzamičnem kisu iz Modene Ponti. Ko je buča kuhana, odstavite in pustite, da se ohladi.
  3. Lističe kuhane buče razporedite na večji krožnik, zraven pa zložite sesekljano telečje meso. Vse skupaj začinite z ekstra deviškim oljčnim oljem ter soljo in poprom po okusu. Prelijte s preostalim balzamičnim kisom, ki vam je ostal v loncu.