Spomladanski losos s pestom in šparglji

Spomladanski losos s pestom in šparglji
-- Omaka Pesto alla Genovese

SESTAVINE ZA 2 OSEBI:

  • 2x 200 gramski file lososa s kožo
  • 2 žlici omake Ponti Pesto alla Genovese
  • 3-4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja Monini Classico
  • ščepec soli
  • 1 limona
  • črni poper
  • 6 špargljev
  • limonina lupinica

PRIPRAVA:

  1. File lososa operemo in dobro osušimo. Posolimo in položimo v vročo ponev z oljem s kožo navzdol. Temperaturo znižamo na srednjo in ga pokritega pečemo 5 minut. Nato ponev odkrijemo in ga obrnemo za minuto, da se lepo zapeče tudi na zgornji površini.
  2. Med peko v soljenem kropu skuhamo šparglje. Kuhamo jih le 5 minut, da ostanejo še nežno hrustljavi.
  3. Lososa na vrhu nadevamo s pestom, popopramo z grobim črnim poprom in čez položimo nekaj špargljev.