Špinačna pesto ribana kaša s pinjolami

Špinačna pesto ribana kaša s pinjolami
-- Omaka Pesto alla Genovese

SESTAVINE ZA 3-4 OSEBE:

  • 250 gramov ribane kaše
  • 3 pesti sveže špinače
  • 3-4 čajne žličke omake Ponti Pesto alla Genovese
  • 30-40 gramov pinjol
  • 2-3 žlice kisle smetane
  • 1 žlica kremnega sira
  • sol in poper po okusu
  • 2-3 pesti sveže naribanega parmezana

PRIPRAVA:

  1. Ribano kašo skuhamo v soljenem kropu.
  2. Med kuhanjem v manjši mikser damo špinačo, pesto, tretjino parmezana, kremni sir in žlico kisle smetane. Dodamo vsaj 1/4 čajne žličke soli in ščep popra in fino zmiksamo. Po okusu dosolimo, dodamo še malo kremnega sira, popra.
  3. Pinjole popražimo, da se ponekod rjavkasto obarvajo.
  4. Na dno sklede dodamo preostali nariban parmezan in nanj dodamo odcejeno ribano kašo. Na vrh dodamo omako in fino premešamo. Vmešamo še pinjole.
  5. Serviramo in na vrh dodamo še malo kisle smetane. Za bolj svežo jed v samo ribano kašo vmešajte narezan svež paradižnik.