Solata iz kozic, češnjevih paradižnikov in avokada z omako Ponti Pesto rosso

Solata iz kozic, češnjevih paradižnikov in avokada z omako Ponti Pesto rosso
-- Omaka Pesto rosso

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 20 očiščenih kozic
  • 1 avokado
  • 2 šalotki
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 3 čajne žličke omake Ponti Pesto rosso
  • 2 žlici limoninega soka
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol
  • poper

PRIPRAVA:

  1. V večji skledi zmešajte limonin sok, sol, poper, ekstra deviško oljčno olje ter stepite, da se sestavine dobro premešajo.
  2. Dodajte narezan avokado in sesekljano šalotko. Razpolovite češnjeve paradižnike in jih dodajte k ostalim sestavinam. Nežno primešajte 2 čajni žlički omake Ponti Pesto rosso.
  3. Za nekaj minut potopite kozice v vročo vodo in jih odcedite.
  4. Razmažite čajno žličko omake Ponti Pesto rosso po krožniku. Dodajte solato, na vrh postavite kozice in postrezite.