Sočna frtalja z artičokami

Sočna frtalja z artičokami
-- Artičoke z začimbami v sončničnem olju

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 200 g odcejenih Ponti artičok v sončničnem olju
  • 20 vejic drobnjaka
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 25 g naribanega parmezana
  • 25 g naribanega kozjega sira
  • 6 jajc
  • sol in poper

PRIPRAVA:

  1. Odcejene artičoke narežite na koščke (ne premajhne).
  2. V posodi zmešajte jajca, narezan drobnjak, nariban parmezan, nariban kozji sir, sol in poper. Sestavine dobro premešajte z vilicami. Dodajte še odcejene artičoke ter še enkrat dobro premešajte.
  3. V neoprijemljivi posodi segrejte ekstra deviško oljčno olje. Ko je olje toplo, vlijte v ponev pripravljeno zmes in pecite 2 minuti na močnem ognju. Nato ponev pokritje s pokrovko, zmanjšajte ogenj in pecite nadaljnjih 5 minut. Nato frtaljo potisnite na pokrovko, prekrijte jo s ponvijo ter s hitro kretnjo obrnite, pecite jo še na drugi strani na zmernem ognju dodatne 4 minute.
  4. Pečeno frtaljo položite na servirni krožnik in postrezite toplo.