Predjed s kozicami

Predjed s kozicami
Glazura z

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • Kulinarična glazura Ponti z Balzamičnim kisom iz Modene
  • 600g kozic
  • 1 strok česna
  • 1 endivija
  • 1 bučka
  • 4 žlice pinjol
  • 4 žlice rozin
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol in poper

PRIPRAVA:

  1. Namočite rozine v hladni vodi, olupite kozice in jim odstranite črevesje. V teflonski ponvi popražite česen. Ko porumeni, ga odstranite in dodajte kozice. Pražite jih, začinite s soljo in poprom ter poškropite s Kulinarično glazuro Ponti z Balzamičnim kosom iz Modene. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladijo.
  2. Na tanko narežite endivijo, vendar pustite srčiko in 12 večjih listov. Stresite narezano endivijo v skledo ter dodajte bučko narezano na način julienne, pinjole ter odcejene in osušene rozine. Dodajte kozice, premešajte in dodajte par kapljic olja.
  3. Na vsak krožnik razporedite 3 večje liste endivije ter jih napolnite s pripravljeno solato ter postrezite.