Pražene medeno kisle nektarine s pinjolami

Pražene medeno kisle nektarine s pinjolami
Jabolčni kis aromatiziran z medom

SESTAVINE ZA 2 OSEBI:

  • 2 nektarini
  • 4 čajne žličke Ponti jabolčnega kisa aromatiziranega z medom
  • 2 žlici cvetličnega medu
  • 5-6 žlic pasirane skute
  • 1 dcl navadnega jogurta
  • 3 žlice pinjol
  • alternativa skutni podlagi – vanilijev sladoled

PRIPRAVA:

  1. Med in kis zmešamo skupaj. 
  2. Jogurt in skuto prav tako premešamo skupaj in razporedimo po dveh krožnikih. 
  3. Pinjole popražimo, da zlato porjavijo. Nektarini razpolovimo in polovice dobro premažemo s kislim medom. Pustimo stati minutko, nato pa položimo z zarezom navzdol v vročo ponev. Temperaturo znižamo na srednjo do višjo – 7/9 in pražimo 5 minut, da se nektarine malo obarvajo, karamelizirajo in omehčajo. Zgornje dele premažemo s preostalo medeno mešanico in jih obrnemo ter pečemo nekaj minut še na drugi strani.
  4. Serviramo čez skutno podlago, potresemo s pinjolami in takoj postrežemo.