Ponti rižota s sušenimi paradižniki, piščančjim mesom in špinačo

Ponti rižota s sušenimi paradižniki, piščančjim mesom in špinačo
-- Sušeni paradižnik v omaki z dišavnicami Zero Olio

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja 
  • 1 majhna čebula
  • 250 gramov piščančjih stegen brez kože in kosti
  • 7-8 Ponti Zero Olio sušenih paradižnikov v omaki z dišavnicami
  • 220 gramov arborio riža
  • 500 ml jušne osnove ali vode
  • 1 strok česna
  • ščepec suhega peteršilja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 2 pesti sveže špinače – če je drobna, dodate celo. Če je bolj močna, jo narežite.
  • 1 žlica masla
  • 4 žlice sveže naribanega parmezana
  • 3 žlice kremnega sira

PRIPRAVA:

  1. Čebulo narežemo na drobno in jo na ponvi, kjer smo dodali olje, malo popečemo. Ko je popečena, dodamo narezano meso. Pražimo, da ponekod malo porjavi in se zapeče.
  2. Takrat dodamo narezane sušene paradižnike in česen ter pražimo dodatno minutko.
  3. Zalijemo s 400-500 ml vode. Dodamo sol in peteršilj ter pokrito kuhamo 40 minut.
  4. Dodamo riž in kuhamo na manjši temperaturi do mehkega.
  5. Po potrebi med kuhanjem dodamo malo vode/juhe. Dodamo špinačo in kuhamo 15-20 sekund, nato pa vse skupaj odstavimo.
  6. Vmešamo parmezan, maslo in kremni sir ter takoj postrežemo.