Polnjeni piščančji žepki z mocarelo, blitvo in sušenimi paradižniki

Polnjeni piščančji žepki z mocarelo, blitvo in sušenimi paradižniki
-- Omaka Pesto rosso

SESTAVINE ZA 2 OSEBI:

  • 2 piščančja prsa
  • 2-3 čajne žličke omake Ponti Pesto rosso
  • 4-6 suhih Ponti sušenih paradižnikov v sončničnem olju
  • 3-4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja Monini Classico
  • 4 rezine topljive mocarele
  • 3-4 listi blitve
  • 1 strok česna
  • sol in poper po okusu

Za prilogo: mlad krompir

PRIPRAVA:

  1. Mlad krompir operemo, obrišemo, posolimo, mu dodamo 1-2 žlici olja in pečemo na srednji temperaturi v pokriti ponvi 20-25 minut.
  2. Prsa operemo, obrišemo in posolimo, popopramo in na tanko premažemo z rdečim pestom. Po sredini jih zarežemo, da naredimo žepek. Blitvo narežemo na drobno in odstranimo bel debel del. Na ponev dodamo žlico olja in na njem popražimo blitvo. Malo jo posolimo in ji dodamo nariban česen. Ko se spusti, jo odmaknemo in ohladimo.
  3. Na ponev dodamo oljčno olje in ga segrejemo ter v ponev položimo prsa. Ponev pokrijemo in jih pečemo nekaj minut na eni in nekaj minut na drugi strani.
  4. Prsa razpremo, nadevamo z blitvo, mocarelo in sušenimi paradižniki. Ponev pokrijemo in pečemo še minuto, nato pa štedilnik ugasnemo in prsa pustimo pokrita v ponvi 10 minut.
  5. Postrežemo zraven pečenega mladega krompirja.