Pizza s pikantno salamo in suhim paradižnikom

Pizza s pikantno salamo in suhim paradižnikom
-- Sušeni paradižnik v sončničnem olju

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

Testo

  • 500 g moke (tip 500 ali namenske moke za pico)
  • 13 g kvasa (raztopljenega v mlačni vodi)
  • 6 g soli
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • voda

Dodatki

  • paradižnikova mezga
  • pikantna salama (narezana)
  • sir mozzarella (narezan na kocke)
  • sušeni Ponti paradižnik v sončničnem olju

PRIPRAVA:

  1. V večjo posodo vsujte moko, na sredini naredite vdolbino in vanjo vlijte raztopljen kvas, oljčno olje in sol ter pričnite z mešanjem. Postopoma dodajajte vodo vse dokler testo ne postane popolnoma homogeno. Pustite ga počivati 1 uro na 40°C (nekatere pečice imajo že vgrajeno funkcijo za vzhajanje testa).
  2. Med vzhajanjem se bo volumen testa podvojil. Celoto razdelite na 4 enake dele. Razvaljajte jih tako, da bodo čim bolj okrogle oblike.
  3. Pripravljeno testo za pico najprej obilno namažite s paradižnikovo mezgo, prekrijte z rezinami pikantne salame, dodajte suhi paradižnik in kocke mozzarelle.
  4. Pecite na 240°C približno 10 minut.