Piščančji čufti s pestom v paradižnikovi omaki

Piščančji čufti s pestom v paradižnikovi omaki
-- Omaka Pesto rosso

SESTAVINE ZA 3-4 OSEBE:

Sestavine za čufte:

  • 2-3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja Monini Classico
  • 75 ml mleka
  • 50 g starega kruha
  • 180 g piščančjega (ali puranjega) mesa
  • 5 žlic drobtin
  • 1 jajce
  • 2 čajni žlički omake Ponti Pesto alla Genovese
  • 1/2 čajne žličke soli

Ostale sestavine:

  • 1 čebula
  • 1 zvrhana čajna žlička omake Ponti Pesto rosso
  • 1 žlica Ponti Balzamični kis iz Modene
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 350 ml paradižnikovih pelatov
  • 2 dcl vode
  • 1 pest parmezana
  • 1/2 čajne žličke soli
  • poper po okusu
  • 1/2 čajne žličke omake Ponti Pesto alla Genovese

PREDLAGANA PRILOGA:

  • pire krompir
  • testenine
  • pečen krompir
  • kuhan riž

PRIPRAVA:

  1. Kruh nadrobimo v toplo mleko in ga pustimo stati. Meso narežemo na manjše koščke, mu dodamo pesto in ga z impulzi zmiksamo na manjše koščke.
  2. Mesu dodamo jajce, namočen kruh in drobtine ter sol in vse skupaj malo zmiksamo, potem pa premešamo z rokami in oblikujemo v večje krogle-čufte.
  3. Popečemo jih na olju do zlato rjave barve in odmaknemo.
  4. V isti ponvi popražimo na tanko narezano čebulo. Dodamo ji malce soli in pražimo da se spusti. Takrat dodamo kis in pražimo še minutko. Dodamo še Pesto rosso in javorjev sirup in pražimo še minutko, nato pa dodamo mesne čufte in zalijemo s pelati. Začinimo s soljo, poprom in Pestom alla Genovesse ter prilijemo vodo. Pokrijemo in pustimo kuhati vsaj 20-30 minut.
  5. Na koncu po okusu dosolimo, posladkamo in dodamo parmezan. Postrežemo z zgoraj predlaganimi prilogami.