Piščančje meso z balzamično zelenjavo in orzo testeninami

Piščančje meso z balzamično zelenjavo in orzo testeninami
-- Omaka Pesto alla Genovese

SESTAVINE ZA 3-4 OSEBE:

  • 250 gramov orzo testenin (ali drugih vrst testenin)
  • 300 gramov piščančjih prsi
  • 2 žlici olja
  • 30-40 ml Ponti Balzamični kis iz Modene
  • 2-6 čajnih žličk Ponti Pesto alla Genovese
  • 1 rdeča čebula
  • 1 zelena paprika
  • 1 cukini bučka
  • 5-10 češnjevih paradižnikov
  • 1/3 čajne žličke soli oziroma po okusu
  • 1/2 čajne žličke sladkorja

Nasvet: po okusu na koncu dodate še malce Ponti Glasse s pekočo papriko, sladko- pekočo, gosto balzamično polivko.

PRIPRAVA:

  1. Čebulo razpolovimo in narežemo na tanke polkolobarje. Papriko in bučko narežemo na večje koščke.
  2. Piščančje meso zrežemo na manjše zrezke in jim vtremo 2 čajni žlički pesta ter jih pustimo v marinadi za čas praženja zelenjave.
  3. V ponev dodamo olje, ga segrejemo in na njem popečemo zelenjavo, da se ponekod rjavkasto obarva. Posolimo jo in ji prilijemo balzamični kis ter dodamo sladkor. Na srednjem do višjem ognju jo pražimo, da kis izhlapi in se zelenjava karamelizira. Takrat temperaturo zvišamo in dodamo meso. Pokrijemo za minuto ter ga nato obrnemo in spet pokrijemo ponev.
  4. Po tem času prilijemo 50-80 ml vode in na nizkem ognju kuhamo nekaj minut, nato po okusu dosolimo in odstavimo. Preložimo v skledo za postrežbo in jo pokrijemo z aluminijasto folijo, da se meso uleže.
  5. V isti ponvi popražimo razpolovljene češnjeve paradižnike. Pražimo jih, da se malce obarvajo, nato pa jih vmešamo k ostali zelenjavi.
  6. Med tem v soljenem kropu skuhamo orzo testenine in jih postrežemo zraven.
  7. Praženi zelenjavi in mesu dodamo še nekaj žličk pesto omake za dodaten bogat okus.