Pirina pica z regratom in jajcem

Pirina pica z regratom in jajcem
-- Omaka Pesto rosso

SESTAVINE ZA 4 MANJŠE PICE:

Sestavine za testo:

  • 600 gramov svetle pirine moke
  • 250 ml tople vode
  • 1 vrečka suhega kvasa
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička medu

Ostale sestavine za 1 pico:

  • 1 pest naribane mocarele
  • 1 žlica ekstra deviškega olja Monini Classico
  • 1 čajna žlička omake Ponti Pesto rosso
  • 50-70 ml paradižnikovih pelatov
  • 1/2 čajne žličke sladkorja
  • ščepec origana
  • slaba pest svežega regrata
  • 1 jajce
  • 1-2 čajni žlički smetanovega hrena
  • košček nadrobljene fete
  • 1 jajce

PRIPRAVA:

  1. Toplo vodo zmešamo z medom in vanjo stresemo kvas. Počakamo da vzhaja. Vlijemo ga v moko in vmešamo. Nato dodamo sol in testo pregnetemo. Če ni dovolj mehko, dodamo še malce vode, drugače pa ga gnetemo 10 minut.
  2. Testo vzhajamo 1 uro.
  3. Razdelimo ga na 4 dele. Pečico segrejemo na 240 stopinj s funkcijo žar. Pelate zmešamo s pesto omako, sladkorjem in origanom.
  4. Na štedilnik dodamo ponev, ki gre lahko tudi v pečico in jo premažemo z olivnim oljem.
  5. En del zvaljanega testa raztegnemo v krog velikosti ponve. Ponev segrejemo na najvišji temperaturi. Testo položimo v dobro segreto ponev. Premažemo s paradižnikovo omako in pečemo na ponvi 2-3 minute.
  6. Preložimo v pečico za 2-3 minute. Nato obložimo z mocarelo in regratom ter pečemo v pečici še 2-3 minute.
  7. Na pečeno pico dodamo jajce na oko, hren in nadrobimo feto ter jo takoj postrežemo.