Pire krompir s paprikino omako ali za otroke Vulkan

Pire krompir s paprikino omako ali za otroke Vulkan
Pripravljene omake

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

Sestavine za pire:

  • 8-10 krompirjev
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 dcl mleka
  • 2 žlici masla
  • sol po okusu

Sestavine za omako:

  • 1-2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja Monini Classico
  • 1 čebula
  • 3 rdeče paprike
  • 2 rumeni papriki
  • 1 domač paradižnik
  • 3 sušeni paradižniki Ponti Zero Olio
  • 1/2 zvrhane čajne žličke omake Ponti Pesto alla Genovese
  • 1/2 zvrhane čajne žličke omake Ponti Pesto rosso
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1 polpekoči feferon ali čili – po okusu

PRIPRAVA:

  1. Krompir operemo in olupimo ter razpolovimo. Kuhamo ga v soljenem kropu do mehkega. Kuhanega pretlačimo in mu vmešamo kislo smetano, maslo in mleko.
  2. Med kuhanjem krompirja na drobno narežemo čebulo, paprike in paradižnik.
  3. Na olju popražimo čebulo. Malce jo posolimo in ko se spusti, dodamo paprike in feferon. Pražimo jih dokler na določenih delih ne postanejo zlato rjavo zapečene. Takrat vmešamo paradižnik, narezan sušeni paradižnik, dodamo deciliter vode in preostalo sol. Pokrijemo in kuhamo 10 minut.
  4. Potem spasiramo in dodamo Pesto rosso in Pesto alla Genovese.
  5. Serviramo čez pire krompir.