Penne v smetanovi omaki z blitvo, pestom in piščančjim mesom

Penne v smetanovi omaki z blitvo, pestom in piščančjim mesom
-- Omaka Pesto alla Genovese

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 250-300 gramov penne testenin
  • 3 stroki česna
  • 3 čajne žličke omake Ponti Pesto alla Genovese
  • 2 pesti narezane blitve ali špinače
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • 100 ml mleka
  • 1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
  • bel poper – količina po okusu
  • 3-4 žlice sveže naribanega parmezana
  • 300 gramov piščančjega mesa

PRIPRAVA:

  1. V ponev dodamo nekaj kapljic olja, ki se ga je nabralo na vrhu pesto omake.
  2. Segrejemo ga in na njem popečemo oprane in soljene piščančje zrezke. Med peko jih pokrijemo in ko se malo rjavkasto obarvajo, jih obrnemo in zapečemo še na drugi strani.
  3. Preložimo jih na krožnik in pokrijemo z aluminijasto folijo, da med kuhanjem omake počivajo.
  4. V isto ponev dodamo na tanko narezan česen in pesto omako. Sestavine popražimo, da zadišijo.
  5. Takrat vmešamo smetano, mleko, dodamo sol in poper ter pokrijemo in kuhamo 5 minut. Nato dodamo na tanko narezano blitvo ali špinačo za le nekaj minut. Medtem al-dente skuhamo tudi penne.
  6. Ko se blitva pokuha, dodamo nariban parmezan, premešamo in dodamo odlite testenine. Premešamo in preložimo na krožnike. Na vrh dodamo narezano meso. Sok od mesa, ki se je nabral na dno krožnika, vlijemo med testenine.
  7. Takoj postrežemo.

Za vse, ki mesa ne jeste, ga lahko zamenjate z ribo ali pa preprosto izključite.