Pekoče testenine rigatoni z omako Ponti Pesto rosso in mleto teletino

Pekoče testenine rigatoni z omako Ponti Pesto rosso in mleto teletino
-- Omaka Pesto rosso

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 380 gr testenin rigatoni
  • 4 žlice omake Ponti Pesto Rosso
  • 250 gr mlete teletine
  • 1 strok česna
  • ekstra deviško oljčno olje
  • ščep čilija v prahu
  • parmezan
  • sol

PRIPRAVA:

  1. V slani vreli vodi skuhajte testenine rigatoni.
  2. V ponvi segrejte ekstra deviško oljčno olje, dodajte česen in mleto teletino. Stisnite teletino, da se razdrobi.
  3. Kuhajte približno 10 minut na zmernem ognju.
  4. Primešajte omako Ponti Pesto rosso in ščep čilija v prahu. Ko so testenine kuhane „al dente“, jih odcedite in dodajte omaki.
  5. Še nekaj minut kuhajte na zmernem ognju in občasno premešajte.
  6. Posujte z nastrganim parmezanom in postrezite.