Na pari kuhane marinirane kozice s kulinarično glazuro Ponti Glassa z Balzamičnim kisom iz Modene

Na pari kuhane marinirane kozice s kulinarično glazuro Ponti Glassa z Balzamičnim kisom iz Modene
Glazura z

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 300 g svežih kozic 
  • 80 g kumar 
  • limonin sok 
  • rdeči poper 
  • divji koromač (ali timijan) 
  • Kulinarična glazura Ponti Glassa z Balzamičnim kisom iz Modene
  • 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja 
  • sol in poper

PRIPRAVA:

  1. Cele rakce dobro očistite in jih odprite po hrbtni strani. Marinirajte jih približno 10 minut v mešanici limoninega soka, rdečega popra, soli, navadnega popra in divjega koromača. 
  2. Kumare olupite in narežite na rezine, začinite jih s ščepcem soli in oljčnim oljem.
  3. Rakce na hitro (2 minuti) skuhajte na pari. Na krožnik zložite najprej zelenjavo nato še rakce. Vse skupaj rahlo prelite s Kulinarično glazuro Ponti Glassa z Balzamičnim kisom iz Modene. Krožnik okrasite z nekaj šopki divjega koromača. Po želji lahko kozice zamenjate s svežimi škampi.