Medeno kisla solata s čičeriko, sirom z žara in papriko

Medeno kisla solata s čičeriko, sirom z žara in papriko
Jabolčni kis aromatiziran z medom

SESTAVINE ZA 3 PRILOGE - ENA VEČJA SOLATA:

  • 3 siri za žar
  • 1 večja rdeča paprika
  • 2 rdeči čebuli
  • 60 ml Ponti Jabolčnega kisa aromatiziranega z medom
  • 2-3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja Monini Classico
  • 2 pesti sveže rukole
  • 200 gramov kuhane čičerike
  • vejica svežega timijana
  • 4 čajne žličke omeka Ponti Pesto rosso
  • sol po okusu

PRIPRAVA:

  1. Papriko narežemo na podolgovate rezine. Čebuli razpolovimo in narežemo na tanjše polkolobarje. Rukolo in čičeriko zmešamo skupaj.
  2. Sir namažemo z oljčnim oljem in ga popečemo na ponvi ali žaru do zlato rjave barve. Odstranimo.
  3. V isto ponev dodamo žlico oljčnega olja in na njej popečemo čebulo in papriko. Dodamo 1/3 čajne žličke soli in pražimo, da se zelenjava spusti in nežno zapeče. Takrat prilijemo medeni jabolčni kis in ga pokuhamo, da izhlapi.
  4. Zelenjavo ohladimo.
  5. Zelenjavo zmešamo s čičeriko in rukolo. Po okusu dodamo še žlico kisa.
  6. Čez solato serviramo sir za žar, čez katerega dodamo listke svežega timijana. Po solati izmenično dodamo po polovičko čajne žličke rdečega pesta.