Karamelizirana banana z rumom in sladoledom

Karamelizirana banana z rumom in sladoledom
Balzamični kis iz Modene Z.G.O. HD

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 4 zrele banane
  • 120g sladkorja
  • 4 žlice temnega ruma
  • 4 žlice vode
  • 400g vaniljevega sladoleda
  • 5-6 žlic Balzamičnega kisa iz Modene IGP Ponti HD
  • šopek mete

PRIPRAVA:

  1. V skledi zmešajte sladoled z Balzamičnim kisom iz Modene IGP Ponti HD in ga eno uro postavite v zamrzovalnik.
  2. Pripravite karamelo z rumom: na šibkem ognju raztopite sladkor v vodi, poškropite z rumom in ga flambirajte. Ko začne sladkor karamelizirati, dodajte olupljene in na rezine narezane banane in kuhajte eno minuto. 
  3. Jed servirajte na krožnik in jo okrasite s sladoledom in meto ter par kapljicami Balzamičnega kisa iz Modene IGP Ponti HD.