Jajčne kačice v piščančji omaki

Jajčne kačice v piščančji omaki
-- Omaka Pesto rosso

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

Sestavine za kače:

  • 3 jajca
  • 4 polne žlice kisle smetane
  • 260 g moke + moka za oblikovanje
  • 1/2 čajne žličke soli

Sestavine za omako:

  • 300 g piščančjega mesa
  • 2 cukini bučki
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 1/2 čajne žličke soli – oziroma po okusu
  • bel poper po okusu
  • 1/2 čajne žličke sladkorja
  • 1 čajna žlička Ponti omake Pesto rosso
  • 1 čajna žlička paradižnikove mezge
  • 1 dcl vode + 2 zvrhani čajni žlički moke
  • 50 ml sladke smetane
  • 2 žlici naribanega parmezana

PRIPRAVA:

  1. Jajca in sol stepemo. Vmešamo kislo smetano in moko ter zelo pacavo testo pustimo stati za čas priprave omake.
  2. Čebulo na drobno narežemo. Na žlici olja jo pražimo, da se spusti. Takrat dodamo drobno narezan česen in na koščke narezano bučko. Ko česen zadiši in se bučka ponekod popeče, dodamo piščančje meso. Pokrijemo posodo in pražimo, da meso zamatira.
  3. Takrat dodamo pesto, mezgo, sladkor, sol in poper ter malo popražimo. Zalijemo z vodo ali juho, da tekočina sestavine dobro pokriva. Posodo pokrijemo in kuhamo 15 minut.
  4. Iz testa izrežemo majhne koščke zmesi, jih povaljamo po moki in oblikujemo v dolgo kačo. Delamo hitro, saj se testo rado prime na prste. Kače testa polagamo v soljen krop in kuhamo minuto/dve, nato pa s penovko odložimo v cedilo.
  5. V manjši posodi zmešamo vodo, moko in smetano. Zlijemo v omako in kuhamo, da se zgosti. Vmešamo parmezan in po okusu dosolimo.
  6. Kačice postrežemo z omako.