Jajčevci in paprika s pinjolami in Balzamičnim kisom iz Modene Ponti

Jajčevci in paprika s pinjolami in Balzamičnim kisom iz Modene Ponti
Balzamični kis iz Modene Z.G.O. Staran 3 leta

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 2 jajčevca
  • 30 g pinjol
  • 2 zrela paradižnika
  • 10 g sveže bazilike
  • 20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 30 ml Balzamičnega kisa iz Modene Ponti staran 3 leta

  • Sol in poper

PRIPRAVA:

  1. Očistite in narežite papriko in jajčevce na poljubno velike, enake kose. Paradižnik očistite semen in ga narežite na kocke. .
  2. V neoprijemljivi posodi na oljčnem olju popražite paprike in jajčevce, solite in poprajte po okusu. Ko je zelenjava skoraj kuhana, dodajte Balzamični kis iz Modene Ponti in kuhajte, da tekočina izpari. Tik preden ugasnete, dodajte še paradižnik, pinjole in sesekljano svežo baziliko.