Jajca s slanino

Jajca s slanino
Glazura z

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • Kulinarična glazura Ponti z Balzamičnim kisom iz Modene
  • 120g na debelo narezane slanine
  • 4 jajca
  • 4 rezine polnozrnatega kruha
  • 80g rukole
  • 4 rezine sira Provola
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol in poper

PRIPRAVA:

  1. Segrejte pečico na 200° C. Postavite slanino ob rob 4 posameznih modelčkov. Na dno modelčka postavite rezino kruha začinjenega s soljo in poprom ter ga pokapajte z ekstra deviškim oljčnim oljem.
  2. Dodajte rezino sira in debelo plast grobo narezane rukole. Na koncu dodajte jajce. Posolite in popoprajte. Pecite v pečici vsaj 5 minut. Vzemite modelčke iz pečice in pustite, da se ohladijo. S pomočjo zajemalke previdno obrnite (vzemite) jajce s slanino iz modelčka.
  3. Postavite na krožnik in dekorirajte s Kulinarično glazuro Ponti z Balzamičnim kisom iz Modene. Postrezite.