Jagodna ledenka z Balzamičnim kisom iz Modene Ponti

Jagodna ledenka z Balzamičnim kisom iz Modene Ponti
Balzamični kis iz Modene Z.G.O.

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 2,5dl sveže smetane 
  • 110g sladkorja (za ledenko) 
  • 40g sladkorja (za preliv) 
  • 4 jajca 
  • 260g jagod (za ledenko) 
  • 200g jagod (za dekoracijo) 
  • 30ml Balzamičnega kisa iz Modene Ponti

PRIPRAVA:

  1. Zmešajte jajca in sladkor ter mešajte dokler zmes ne postane gosta in penasta. Nato postavite posodo v led in nadaljujte z mešanjem. 
  2. V mešalniku sesekljajte jagode, posebej stepite smetano. V zmes vmešajte sesekljane jagode in stepeno smetano ter vlijte mešanico v manjše modelčke. Modelčke postavite za pol ure v zamrzovalnik. 
  3. Preden servirate, narežite na koščke preostale jagode. V neoprijemljivi posodi karamelizirajte sladkor (po potrebi dodajte malo vode), dodajte narezane jagode in Balzamični kis iz Modene Ponti. Servirajte ledenko s toplim jagodnim prelivom.