Gorgonzola s pečenim radičem »Treviso« in nežnim prelivom Ponti Dolceagro

Gorgonzola s pečenim radičem »Treviso« in nežnim prelivom Ponti Dolceagro
Dolceagro sladko kisli vinski preliv

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 2 glavi radiča »Treviso« 
  • 100 g gorgonzole 
  • 20 ml nežnega preliva Ponti Dolceagro 
  • 1 žlico sladkornega sirupa 
  • 30 ml ekstra deviškega oljčnega olja

PRIPRAVA:

  1. Odstranite zunanje liste radiča ter ga popecite na žaru.
  2. Gorgonzolo narežite na kocke in zložite na krožnik. Čez položite pečen radič.
  3. Pripravite polivko iz oljčnega olja, sladkornega sirupa, nežnega preliva Ponti Dolceagro in belega popra po okusu. Pripravljeno jed prelijte s polivko.