Fokačice z omako Ponti Pesto rosso, mocarelo, češnjevim paradižnikom in baziliko

Fokačice z omako Ponti Pesto rosso, mocarelo, češnjevim paradižnikom in baziliko
-- Omaka Pesto rosso

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 300 gr testa za pico
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • mocarela
  • 1 čebula
  • 4 čajne žličke omake Ponti Pesto rosso
  • listi bazilike
  • ekstra deviško oljčno olje

PRIPRAVA:

  1. Segrejte pečico na 190° C.
  2. V ponvi segrejte ekstra deviško oljčno olje in dodajte sesekljano čebulo. Češnjevim paradižnikom odstranite semena, razpolovite jih, dodajte v ponev in kuhajte približno 5 minut.
  3. Narežite mocarelo na majhne koščke.
  4. Oblikujte testo za pico v majhne ploščate kroge (premer 5 cm) in jih položite na obložen pekač. Na vsak krogec položite ½ čajne žličke omake Ponti Pesto rosso, 1 polovico češnjevega paradižnika in 1 košček mocarele.
  5. Pecite 15 minut, pustite počivati nekaj minut in postrezite okrašeno z listi bazilike.