Čebule olupimo in razpolovimo. Vsako polovico po dolžini narežemo na drobne rezine.
V večjo ponev dodamo olje in na njem popražimo čebulo. Posolimo, popopramo in počakamo, da se malo omehča. Dodamo sladkor in pražimo približno 30 minut, da se čebula lepo karamelizira.
Nato dodamo balzamični kis in pražimo še 5-10 minut, da večina tekočine ne izhlapi.
Dodamo v sterilizirane kozarčke in dobro zatesnimo, jih pokrijemo s krpo in počakamo, da se kozarčki počasi ohladijo.
Čebulni džem je odlična priloga k sendvičem, burgerjem ali priloga k pečenemu mesu v sezoni piknikov. Shranjen v shrambi počaka dolgo časa in tako si ga lahko pripravite vnaprej in ga imate vedno pri roki.
Premium Balzamični kis iz Modene Ponti staran 3 leta je rezultat počasnega združevanja kuhanega vinskega mošta in kakovostnega vinskega kisa v balzamični kis. Ta zori v sodih barriques iz hrastovega, kostanjevega in češnjevega lesa, kjer vsak les prida okusu kisa specifične lastnosti; hrastov prida značilno nežno vaniljevo aromo, kostanjev aromatično robatost tanina, češnjev pa sladek sadni okus.
Idealen je za vse vrste pečenega mesa, solate in sladice.
Balzamični kis iz Modene HD je mojstrska kombinacija kuhanega mošta sedmih izbranih vinskih sort in kakovostnega vinskega kisa. S počasnim postopkom segrevanja in zgoščevanja v odprtih posodah doseže visoko gostoto. Tako postanejo tipične arome kuhanega mošta bolj izrazite, cvetica bolj intenzivna in okus bolj harmoničen. Zori najmanj dva meseca v majhnih hrastovih sodih.
Nežen jabolčni kis narejen iz 100% italijanskih jabolk dozorelih na soncu, in dragocene lastnosti meda, se združujejo v nove, nepoznane okuse in arome. Družina Ponti predstavlja novi zlatorumeni kis s sadnim vonjem in nežno aromo. Idealen za solate, za jedi na osnovi rib in belega mesa. Odličen tudi s sadnimi solatami in jogurtom.
Kulinarična glazura z Balzamičnim kisom iz Modene z malinovim sokom je kremasta in vsestranska sestavina, ki vašim jedem doda sladko kislo noto. Pokusite jo na sladoledu..