Buccatini s pestom rosso, svežim sirom in kaprami

Buccatini s pestom rosso, svežim sirom in kaprami
-- Omaka Pesto rosso

SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

  • 200-250 gramov špagetov
  • 6-8 polnih čajnih žličk omake Ponti Pesto rosso
  • 3-4 žlice sveže naribanega parmezana
  • 3-4 žlice kaper – opcijsko
  • 2-3 pesti svežega češnjevega paradižnika
  • 50-70 gramov svežega sira ali feta sira
  • nekaj kapljic ekstra deviškega olja Monini GranFruttato

PRIPRAVA:

  1. V soljenem kropu al-dente skuhamo špagete.
  2. V posodo dodamo parmezan in nekaj žlic vode v kateri kuhamo špagete in dodamo kuhane špagete. Vmešamo Pesto rosso, narezane češnjeve paradižnike in kapre.
  3. Serviramo in po vrhu potresemo nadrobljen svež sir in nekaj kapljic dobrega oljčnega olja.