OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti
z vložninami Ponti


Sočna frtalja z artičoki

Sočna frtalja z artičoki
Artičoke z začimbami v sončničnem olju
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 200 g odcejenih artičok Ponti v sončničnem olju
  • 20 vejic drobnjaka
  • 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
  • 25 g naribanega parmezana
  • 25 g naribanega kozjega sira
  • 6 jajc
  • Sol in poper
PRIPRAVA:
  1. Odcejene artičoke narežite koščke (ne premajhne).
  2. V posodi zmešajte jajca, narezan drobnjak, nariban parmezan, nariban kozji sir, sol in poper. Sestavine dobro premešajte z vilicami. Dodajte še odcejene artičoke ter še enkrat dobro premešajte.
  3. V neoprijemljivi posodi segrejte extra deviško oljčno olje. Ko je olje toplo vlite v ponev pripravljeno zmes in pecite 2 minuti na močnem ognju. Nato ponev pokrite s pokrovko, zmanjšajte ogenj in pecite nadaljnjih 5 minut. Nato frtaljo potisnite na pokrovko, prekrite jo s ponvijo ter z hitro kretnjo obrnite, pecite jo še na drugi strani na zmernem ognju dodatne 4 minute.
  4. Pečeno frtaljo položite na servirni krožnik in postrezite toplo.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti