OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti
z omakami Ponti


Sir rikota z omako Ponti Pesto alla Genovese, črnimi olivami, porom in krompirjem

Sir rikota z omako Ponti Pesto alla Genovese, črnimi olivami, porom in krompirjem
Ponti Pesto alla Genovese
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 250 gr svežega sira rikota (ali albuminske skute)
  • 4 žlice omake Ponti Pesto alla Genovese
  • 2 pora
  • 3 krompirji
  • 20 črnih oliv
  • poper v zrnju
  • sol
  • ekstra deviško oljčno olje
PRIPRAVA:
  1. Olupite in skuhajte krompir. V ponvi pogrejte ekstra deviško oljčno olje, dodajte očiščen in sesekljan por, pol kozarca vroče vode in solite.
  2. Kuhajte približno 10 minut.
  3. Zmešajte sveži sir rikoto z omako Ponti Pesto alla Genovese ter poprajte in solite po okusu.
  4. Napolnite 4 modele za puding in jih postavite na hladno v hladilnik.
  5. Pripravite 4 krožnike, nanje položite rezine krompirja, por in črne olive. Začinite z ekstra deviškim oljčnim oljem in poprom.
  6. Položite (potopite) modele za puding za nekaj sekund v vročo vodo in prevrnite vsebino poleg pripravljene zelenjave na krožniku. Postrezite.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti