OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti s Ponti jabolčnim
kisom aromatiziranim z medom


Sardele na šavor (sladko-kisla marinada)

Sardele na šavor - sladko-kisla marinada s Ponti jabolčnim kisom aromatiziranim z medom
Ponti jabolčnim kisom aromatiziranim z medom
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 100 ml Ponti Jabolčnega kisa aromatiziranega z medom
  • 300 g očiščenih sardel
  • 300 g bele čebule
  • lovorjev list
  • 1 žlička sladkorja
  • sol po okusu
  • 20 g pinjol
  • 20 g rozin
  • roza poper po okusu
  • moka
  • olje za cvrtje
PRIPRAVA:
  1. Rozine namočite v mlačni vodi.
  2. Čebulo narežite na tanke rezine in jo dajte na stran.
  3. Sardele rahlo pomokajte in jih ocvrite v obilnem olju.
  4. Pustite čebulo nad šibkim ognjem približno dvajset minut, da se zmehča. Nato jo segrevajte nad močnejšim ognjem, solite, sladkajte in dodajte Ponti Jabolčni kis aromatiziran z medom. Vse skupaj še malo pokuhajte, da kis rahlo karamelizira.
  5. Jed postrezite v plasteh. Pri tem si lahko pomagate z večjim modelom za rezanje testa. Plast sardel pokrijte s plastjo čebule, pinjolami in rozinami. Ponovite, dokler vam ne zmanjka sestavin. Zadnjo plast okrasite z lovorovimi listi in nekaj jagodami popra. Jed pustite nekoliko počivati, da se okusi prepojijo.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti