OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti z izdelki Ponti


Rižota alla parmigiana

Glazirane račje prsi z jabolkom
Balzamični kis iz Modene HD
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 400 g riža Carnaroli
  • 100g naribanega sira Parmiggiano Reggiano
  • 60g masla
  • 1 šalotka
  • 1 l zelenjavne juhe
  • 1 kozarec belega vina
  • 1-2 žlici Balzamičnega kisa iz Modene IGP HD
  • šopek kopra
  • šopek mete
PRIPRAVA:
  1. Drobno sesekljajte šalotko in jo popražite na maslu.
  2. Dodajte riž in ga na hitro popecite, da postekleni. Prilijte vino in počakajte, da alkohol izhlapi. Nato začnite s prilivanjem jušne osnove. Po vsaki zajemalki jušne osnove počakajte, da riž vpije vso tekočino in nato dodajte naslednjo zajemalko. Po 15 minutah, ko je riž kuhan in kremast, ugasnite ogenj in dodajte preostalo maslo, 50g sira in 1-2 žlici Balzamičnega kisa iz Modene IGP Ponti HD.
  3. V zelo vročo ponev, na katero se hrana ne prime, potresite preostanek sira in ga dve minuti popecite. Skorjico odlepite s ponve in jo ohladite.
  4. Riž postrezite s koščki sirove skorjice, par kapljicami Balzamičnega kisa iz Modene IGP Ponti HD, okrasite s koprom in metinimi lističi.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti