OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti s kulinarično
glazuro Ponti Glassa


Predjed s kozicami

Predjed s kozicami
Glassa kulinarična glazura
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • Kulinarična glazura Ponti z “Balzamičnim kisom iz Modene”
  • 600g kozic
  • 1 strok česna
  • 1 endivija
  • 1 bučka
  • 4 žlice pinjol
  • 4 žlice rozin
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol in poper
PRIPRAVA:
  1. Namočite rozine v hladni vodi, olupite kozice in jim odstranite črevesje. V teflonski ponvi popražite česen; ko porumeni, ga odstranite in dodajte kozice. Pražite jih, začinite s soljo n poprom ter poškropite s Kulinarično glazuro Ponti z “Balzamičnim kosom iz Modene”. Odstavite z ognja in pustite, da se ohladijo.
  2. Na tanko narežite endivijo, vendar pustite srčiko in 12 večjih listov; stresite narezano endivijo v skledo ter dodajte bučko narezano na “julienne”, pinjole ter odcejene in osušene rozine. Dodajte kozice, premešajte in začinite z oljem.
  3. Na vsak krožnik razporedite 3 večje liste endivije ter jih napolnite s pripravljeno solato ter postrezite.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti