OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti
z vložninami Ponti


Pizza s pikantno salamo in suhim paradižnikom

Pizza s pikantno salamo in suhim paradižnikom
Suhi paradižnik v sončničnem olju
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • Testo
  • 500 g moke (tip 0 ali namenske moke za pico)
  • 13 g kvasa (raztopljenega v mlačni vodi)
  • 6 g soli
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • Voda
  • Dodatki
  • Paradižnikova mezga
  • Pikantna salama (narezana)
  • Sir mozzarella (narezan na kocke)
  • Suhi paradižnik Ponti v sončničnem olju
PRIPRAVA:
  1. V večjo posodo vsujte moko, na sredini naredite vdolbino in vanjo vlite raztopljen kvas, oljčno olje in sol, ter pričnite z mešanjem. Postopoma dodajajte vodo vse dokler testo ne postane popolnoma homogeno. Pustite ga počivati 1 uro na 40°C (nekatere pečice imajo že vgrajeno funkcijo za vzhajanje testa).
  2. Med vzhajanjem se bo volumen testa podvojil. Celoto razdelite na 4 enake dele. Razvaljajte jih tako, da bodo čim bolj okrogle oblike.
  3. Pripravljeno testo za pico najprej obilno namažite s paradižnikovo mezgo, prekrite z rezinami pikantne salame, dodajte suhi paradižnik in kocke mozzarelle.
  4. Pecite na 240°C približno 10 minut.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti