OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti z izdelki Ponti


Na pari kuhane marinirane kozice s kulinarično glazuro Ponti Glassa

Na pari kuhane marinirane kozice s kulinarično glazuro Ponti Glassa
Glassa kulinarična glazura
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 300 g svežih kozic
  • 80 g kumar
  • limonin sok
  • rdeči poper
  • divji koromač (ali timijan)
  • kulinarična glazura Ponti Glassa
  • 0,5 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol in poper
PRIPRAVA:
  1. Cele rakce dobro očistite in jih odprite po hrbtni strani. Marinirajte jih približno 10 minut v mešanici limoninega soka, rdečega popra, soli, navadnega popra in divjega koromača.
  2. Kumare olupite in narežite na rezine, začinite jih s ščepcem soli in oljčnim oljem.
  3. Rakce na hitro (2 minuti) skuhajte na pari. Na krožnik zložite najprej zelenjavo nato še rakce. Vse skupaj rahlo prelite s kulinarično glazuro Ponti Glassa. Krožnik okrasite z nekaj šopki divjega koromača. Po želji lahko kozice zamenjate s škampi, prav tako svežimi.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti