OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti
z omakami Ponti


Lazanja z omako Ponti Pesto alla Genovese

Lazanja z omako Ponti Pesto alla Genovese
Ponti Pesto alla Genovese
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 500 gr listov lazanje
  • 1 kozarec omake Ponti Pesto alla Genovese
  • 40 gr večnamenske moke
  • 40 gr nesoljenega masla
  • 400 ml mleka
  • sol
  • parmezan
PRIPRAVA:
  1. Segrejte pečico na 190° C.
  2. V vreli soljeni vodi nekaj minut postopoma kuhajte liste lazanje. Odcedite jih in osušite s čisto kuhinjsko krpo.
  3. Pripravite bešamel: v kozici segrejte 300 ml mleka do vretja, dodajte aslo in solite. Vlijte preostanek mleka v skledo in vmešajte moko. Mešanico dodajte vrelemu mleku in kuhajte nekaj minut, dokler ne nastane gosta in gladka omaka. Nastali omaki primešajte omako Ponti Pesto alla Genovese.
  4. Namastite pekač z maslom in namažite žlico ali dve bešamela s pestom po dnu. Položite plast listov lazanje in nanje plast bešamela s pestom. Postopek ponavljajte in končajte s plastjo bešamela s pestom po kateri potresite nastrgan parmezan.
  5. Pecite 30 minut. Pustite počivati 10 minut pred serviranjem.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti