OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti z izdelki Ponti


Karamelizirana banana z rumom in sladoledom

Karamelizirana banana z rumom in sladoledom
Balzamični kis iz Modene HD
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 4 zrele banane
  • 120g sladkorja
  • 4 žlice temnega ruma
  • 4 žlice vode
  • 400g vanilijevega sladoleda
  • 5-6 žlic Balzamičnega kisa iz Modene IGP Ponti HD
  • šopek mete
PRIPRAVA:
  1. V skledi zmešajte sladoled z Balzamičnim kisom iz Modene IGP Ponti HD in ga eno uro postavite v zamrzovalnik.
  2. Pripravite karamelo z rumom: na šibkem ognju raztopite sladkor v vodi, poškropite z rumom in ga flambirajte. Ko začne sladkor karamelizirati, dodajte olupljene in na rezine narezane banane in kuhajte eno minuto.
  3. Jed servirajte na krožnik in jo okrasite s sladoledom in meto ter par kapljicami Balzamičnega kisa iz Modene IGP Ponti HD.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti