OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti z izdelki Ponti


Jajčevci in paprika s pinjolami in balzamičnim kisom iz Modene Ponti

Jajčevci in paprika s pinjolami in balzamičnim kisom iz Modene Ponti
Balzamični kis iz Modene staran 12 mesecev
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 2 jajčevca
  • 30 g pinjol
  • 2 zrela paradižnika
  • 10 g sveže bazilike
  • 20 ml ekstra deviškega oljčnega olja
  • 30 ml balzamičnega kisa iz Modene Ponti staran 12 mesecev
  • Sol in poper
PRIPRAVA:
  1. Očistite in narežite papriko in jajčevce na poljubno velike,enake kose. Paradižnik očistite semen in ga narežite na kocke.
  2. V neoprijemljivi posodi na oljčnem olju popražite paprike in jajčevce, solite in popoprajte po okusu. Ko je zelenjava skoraj kuhana dodajte balzamični kis iz Modene Ponti (staran 12 mesecev) in kuhajte da tekočina izpari. Tik preden ugasnete dodajte še paradižnik, pinjole in sesekljano svežo baziliko.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti