OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti s kulinarično
glazuro Ponti Glassa


Jajca s slanino

Jajca s slanino
Glassa kulinarična glazura
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • Kulinarična glazura Ponti z “Balzamičnim kisom iz Modene”
  • 120g na debelo narezane slanine
  • 4 jajca
  • 4 rezine polnozrnatega kruha
  • 80g rukole
  • 4 rezine sira Provola
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol in poper
PRIPRAVA:
  1. Segrejte pečico na 200° C. Postavite slanino ob rob 4 posameznih modelčkov. Na dno modelčka postavite rezino kruha začinjenega s soljo in poprom ter ga pokapajte z ekstra deviškim oljčnim oljem.
  2. Dodajte rezino sira in debelo plast grobo narezane rukole. Na koncu dodajte jajce. Posolite in popoprajte. Pecite v pečici vsaj 5 minut. Vzemite modelčke iz pečice in pustite, da se ohladijo. S pomočjo zajemalke previdno obrnite (vzemite) jajce s slanino iz modelčka.
  3. Postavite na krožnik in začinite s Kulinarično glazuro Ponti z “Balzamičnim kisom iz Modene”. Postrezite.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti