OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti z izdelki Ponti


Jagodna ledenka z balzamičnim kisom iz Modene Ponti

Jagodna ledenka z balzamičnim kisom iz Modene Ponti
Balzamični kis iz Modene
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 2,5dl sveže smetane
  • 110g sladkorja (za ledenko)
  • 40g sladkorja (za preliv)
  • 4 jajca
  • 260g jagod (za ledenko)
  • 200g jagod (za dekoracijo)
  • 30ml balzamičnega kisa iz Modene Ponti
PRIPRAVA:
  1. Zmešajte jajca in sladkor ter mešajte dokler zmes ne postane gosta in penasta. Nato postavite posodo v led in nadaljujte z mešanjem.
  2. V mešalniku sesekljajte jagode, posebej stepite smetano. V zmes vmešajte sesekljane jagode in stepeno smetano ter vlijte mešanico v manjše modelčke. Modelčke postavite za pol ure v zamrzovalnik.
  3. Preden servirate, narežite na koščke preostale jagode. V neoprijemljivi posodi karamelizirajte sladkor (po potrebi dodajte malo vode), dodajte narezane jagode in balzamični kis iz Modene Ponti. Servirajte ledenko s toplim jagodnim prelivom.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti