OKUS NARAVE

OD 1787

Recepti
z omakami Ponti


Fokačice z omako Ponti Pesto Rosso, mocarelo, češnjevim paradižnikom in baziliko

Fokačice z omako Ponti Pesto Rosso, mocarelo, češnjevim paradižnikom in baziliko
Ponti Pesto Rosso
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 300 gr testa za pico
  • 12 češnjevih paradižnikov
  • mocarela
  • 1 čebula
  • 4 čajne žličke omake Ponti Pesto Rosso
  • listi bazilike
  • ekstra deviško oljčno olje
PRIPRAVA:
  1. Segrejte pečico na 190° C.
  2. V ponvi segrejte ekstra deviško oljčno olje in dodajte sesekljano čebulo. Češnjevim paradižnikom odstranite semena, razpolovite jih, dodajte v ponev in kuhajte približno 5 minut.
  3. Narežite mocarelo na majhne koščke.
  4. Oblikujte testo za pico v majhne ploščate kroge (premer 5 cm) in jih oložite na obložen pekač. Na vsak krogec položite ½ čajne žličke omake Ponti Pesto Rosso, 1 polovico češnjevega paradižnika in 1 košček mocarele.
  5. Pecite 15 minut, pustite počivati nekaj minut in postrezite okrašeno z listi bazilike.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti