Recepti s kulinarično
glazuro Ponti Glassa


Tunin tataki s solato iz pora in pomaranč

Tunin tataki s solato iz pora in pomaranč
Kulinarična glazura Ponti z limoninim sokom
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • Kulinarična glazura Ponti s sojo
  • 350g tuninega fileja
  • 1 por
  • 1 pomaranča
  • 60g rukole
  • mešanica semen (npr. kvinoja, bel sezam, črni sezam, mak)
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol in poper
PRIPRAVA:
  1. Poru odstranite zunanje liste in narežite čim tanjše. Olupite pomarančo, odstranite bele dele in jo narežite na koščke; v skledi zamešajte pomarančo, narezan por in rukolo; začinite z oljem, soljo, ščepom popra in pustite ob strani.
  2. Vsujte semena na krožnik in panirajte file tunine. Pecite 2 minuti na vsaki strani na dobro segreti plošči.
  3. Pustite ohladiti v zamrzovalniku par minut; narežite na rezine, da se vidi rožnata barva na sredini. Postavite na krožnik, dodajte pripravljeno solato in pokapajte s Kulinarično glazuro Ponti s sojo.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti