|
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
- 200 g odcejenih artičok Ponti v sončničnem olju
- 20 vejic drobnjaka
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 25 g naribanega parmezana
- 25 g naribanega kozjega sira
- 6 jajc
- Sol in poper
PRIPRAVA:
- Odcejene artičoke narežite koščke (ne premajhne).
- V posodi zmešajte jajca, narezan drobnjak, nariban parmezan, nariban kozji sir, sol in poper. Sestavine dobro premešajte z vilicami. Dodajte še odcejene artičoke ter še enkrat dobro premešajte.
- V neoprijemljivi posodi segrejte extra deviško oljčno olje. Ko je olje toplo vlite v ponev pripravljeno zmes in pecite 2 minuti na močnem ognju. Nato ponev pokrite s pokrovko, zmanjšajte ogenj in pecite nadaljnjih 5 minut. Nato frtaljo potisnite na pokrovko, prekrite jo s ponvijo ter z hitro kretnjo obrnite, pecite jo še na drugi strani na zmernem ognju dodatne 4 minute.
- Pečeno frtaljo položite na servirni krožnik in postrezite toplo.
|