|
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
- 100 ml Ponti Jabolčnega kisa aromatiziranega z medom
- 300 g očiščenih sardel
- 300 g bele čebule
- lovorjev list
- 1 žlička sladkorja
- sol po okusu
- 20 g pinjol
- 20 g rozin
- roza poper po okusu
- moka
- olje za cvrtje
PRIPRAVA:
- Rozine namočite v mlačni vodi.
- Čebulo narežite na tanke rezine in jo dajte na stran.
- Sardele rahlo pomokajte in jih ocvrite v obilnem olju.
- Pustite čebulo nad šibkim ognjem približno dvajset minut, da se zmehča. Nato jo segrevajte nad močnejšim ognjem, solite, sladkajte in dodajte Ponti Jabolčni kis aromatiziran z medom. Vse skupaj še malo pokuhajte, da kis rahlo karamelizira.
- Jed postrezite v plasteh. Pri tem si lahko pomagate z večjim modelom za rezanje testa. Plast sardel pokrijte s plastjo čebule, pinjolami in rozinami. Ponovite, dokler vam ne zmanjka sestavin. Zadnjo plast okrasite z lovorovimi listi in nekaj jagodami popra. Jed pustite nekoliko počivati, da se okusi prepojijo.
|