Recepti z izdelki Ponti


Ravioli z balzamičnim kisom iz Modene Ponti

Ravioli z balzamičnim kisom iz Modene Ponti
Balzamični kis iz Modene staran 12 mesecev SPRAY
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 300 g moke
  • 450 g radiča »Treviso«
  • 3 jajca
  • 1 čebula
  • 350 g skute
  • 150 g naribanega parmezana (Parmigiano Reggiano)
  • 2 žlici balzamičnega kisa iz Modene Ponti staran 12 mesecev -spray
  • Oljčno olje
  • Sol in poper
PRIPRAVA:
  1. 350 g listov radiča operite in jih narežite na tanke trakove. Dušite jih v ponvi približno 3 minute, nato ugasnite ogenj in pustite da se ohladi.
  2. Presejte moko, vsujte jo na kupček in v sredino vsujte radič, 2 jajci in 2 žlici vode ter gnetite, dokler zmes ne postane gladka in homogena. Testo pustite počivati.
  3. V skledo vsujte skuto, vmešajte jajce, 100 g naribanega parmezana ter solite in popoprajte po okusu.
  4. Polovico testa razvaljajte in nanj z žličko v enakomernih presledkih nanesite pripravljen nadev. Vse skupaj prekrijte s preostalo polovico razvaljanega testa. Okrog vsakega kupčka testo dobro pritisnite s prsti ter nato z nožem izrežite raviole.
  5. Sesekljajte čebulo in jo prepražite na petih žlicah olja, dodajte preostali sesekljan radič, solite in popoprajte po okusu ter vse skupaj pražite 3 minute. Raviole skuhajte v slanem kropu, prelijte jih z polivko iz radiča, začinite z balzamičnim kisom iz Modene Ponti, posujte s preostalim parmezanom in servirajte toplo.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti