Recepti
z vložninami Ponti


Puranji zavitki s suhim paradižnikom

Puranji zavitki s suhim paradižnikom
Suhi paradižnik v sončničnem olju
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • 100 g mladega kozjega sira
  • Vejica majarona
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 20 črnih oliv
  • 100g toast kruha
  • 12 suhih paradižnikov Ponti v sončničnem olju
  • Sol
  • 500 g puranjih prsi narezanih na rezine (zrezke)
  • 2 jajci
PRIPRAVA:
  1. Najprej sesekljajte odcejene suhe paradižnike, črne olive in liste majarona. Narežite mlad kozji sir na majhne koške ter ga vmešajte prej pripravljeni masi iz suhih paradižnikov. Z rezin toast kruha odstranite skorjo, sredico pa nadrobite na majhne koščke.
  2. S tolkačem za meso potolcite puranje zrezke. Nanje naložite pripravljeno zmes, zvite jih v zavitke, ter z zobotrebcem fiksirajte vsak zavitek, da se med peko ne razpre. Tako pripravljene zavitke najprej namočite v stepenih jajcih , nato jih povaljajte v zdrobljeni kruhovi sredici.
  3. Zavitke zložite v pekač prekrit s peki papirjem ter jih prelijte z oljčnim oljem.
  4. Pecite na 200°C približno 20 minut. Postrezite toplo.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti