|
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
- Testo
- 500 g moke (tip 0 ali namenske moke za pico)
- 13 g kvasa (raztopljenega v mlačni vodi)
- 6 g soli
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- Voda
- Dodatki
- Paradižnikova mezga
- Pikantna salama (narezana)
- Sir mozzarella (narezan na kocke)
- Suhi paradižnik Ponti v sončničnem olju
PRIPRAVA:
- V večjo posodo vsujte moko, na sredini naredite vdolbino in vanjo vlite raztopljen kvas, oljčno olje in sol, ter pričnite z mešanjem. Postopoma dodajajte vodo vse dokler testo ne postane popolnoma homogeno. Pustite ga počivati 1 uro na 40°C (nekatere pečice imajo že vgrajeno funkcijo za vzhajanje testa).
- Med vzhajanjem se bo volumen testa podvojil. Celoto razdelite na 4 enake dele. Razvaljajte jih tako, da bodo čim bolj okrogle oblike.
- Pripravljeno testo za pico najprej obilno namažite s paradižnikovo mezgo, prekrite z rezinami pikantne salame, dodajte suhi paradižnik in kocke mozzarelle.
- Pecite na 240°C približno 10 minut.
|