Recepti s kulinarično
glazuro Ponti Glassa


Piščančji zalogajčki s pinjolami

Piščančji zalogajčki s pinjolami
Kulinarična glazura Ponti z limoninim sokom
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
  • Kulinarična glazura Ponti z limoninim sokom
  • 400g piščančjih prsi
  • 250g krušnih drobtin
  • 150g pinjol
  • 2 lista bazilike
  • 3 jajca
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • olje za cvrtje
  • sol in poper
PRIPRAVA:
  1. Položite piščančje prsi v slano vodo in pustite namakati 3 ure.Dobro jih odcedite, posušite s papirnatimi brisačami in narežite na koščke velike 3-4 cm.
  2. V skledi razžvrkljajte jajca s soljo, poprom, parmezanom ter vanje pomočite koščke piščanca. V drugi skledi pripravite mešanico za paniranje iz krušnih drobtin, sesekljanih pinjol in sesekljane bazilike.
  3. Vzemite iz prve sklede košček piščanca, povaljajte v mešanici za paniranje in vrzite v vrelo olje. Cvrite dokler niso zlato rumene barve, odcedite in popivnajte s papirnatimi brisačami. Prelijte s Kulinarično glazuro Ponti z limoninim sokom in postrezite.

Prejšnji  |  Naslednji

> Recepti kuharskih mojstrov Ponti
> Izdelki Ponti
> Skrivnosti balzamičnega kisa iz Modene Ponti